Sunday, April 11, 2010

The Mama @ Umi Shopping!!!









Hye pejam celik pejam celik aku pegnen dh 21 weeks, cepat tul lg 4 months 10 days je aku dh nk bersalin, hopefully biarler aku bersalin normal n xnkler czer, incase klu de somethg happen yg xdpt aku jangkakan, i can accept it, bersalin dgn cara czer, czer??? ngeri aku dgr...
Akhir Bulan lepas aku sempatla shopping brg2 bby noty aku ni tp bru 40% kot n selebihnya tggula gaji akhir bulan ni and seterusnya, nk beli complete pn mash awal lg kn so aku beli ler skit2 demi sedikit so t lame2 jadi bukit kn?? hehehe Aku klu bab shopping ni dlm istilah pe pun mmg paberet aku, so now ngah sibuk2 shopping brg2 bby noty aku ni kn, mmg yg aku tggu2, x sbr lak nk tggu akhir bulan ni, my hubby promise nk bagi aku fulus skit utk shopping brg2 b noty dia ni so aku xcitedler!! =)
Hye x sbr lak aku nk shopping brg2 bb aku ni, dhla skg ni bby aku ni aktif dia punye movement, kekdg tu aku dh nk tido pn bby aku ni bergerak2, x tau ler dia ngah lompat-lompat bintang ke, ngah wt shuffe ke mmg aku x tau, yela bby aku ni kan msh comei lg kn n tggler bulan depan (genap 6bulan) mmgler aku dpt rase kick off dia, huhu
Huuuurrrrrmmm...berbalik pd tajuk asal aku ni, tentang shopping, aku igtkan aku nk beli babycot @ stroller utk bby aku tp ade yg gtau aku mmbazir (baby cotler) sbb t pakainyer brape bulan je then simpan je, bg aku leh pkai lg, mne tau leh pakai utk adik dia pulak kn s jimatler, tp xpela incase klu aku de lebih fulus, akn aku beli jgk brg baby aku tu...hye x sbr lak nk shopping brg2 bby aku ni, Jusco @ Tesco ko tggu aku akn serang tmt ko!!! hehehe


2 comments:

Mummy_nad said...

salam dear....
ni opinin nad tau.. nak beli baby coat n stroller xbazir la.. as long as kita tau kegunaanya..
mcm baby coat 2 beli yg 2 in 1.. masa baby jadi baby coat dah besar 1year++ jadi playpan...
n stroller 2 pon penting..tp kalau nak p shoping xbwak pon xpe..masukkan je anak dlm trolley..hahaa

♥ElyaMaz♥ said...

hye mummu_nad, thanx coz bg opinion..mmg betuller ape kate mummy_nad tu kn, xpe2 aknku beli jgk t but pe2 pn depend 4 money jgk lorh, hehehe